Topnavigatie

Doorverwijzen Q-koorts test

 

direct-doorverwijzen

Hoe verwijs ik door naar de nieuwe Q-koorts test?

Huisartsen en specialisten kunnen voor een cellulair bloedonderzoek naar besmetting met Coxiella burnetii doorverwijzen naar Qkoortstest.nl. Dit onderzoek is een nieuwe aanvulling op bestaande methodes (bepaling van IgG, IgM en PCR) en is onafhankelijk van antistoffen. Q-detect meet de reactie van geheugencellen op een in vitro infectie met de Coxiella bacterie. Deze meting ondersteunt de diagnose van (doorgemaakte) Q-koorts.
U verwijst via de doorverwijsbrief naar onze website en telefoonnummer, waar de cliënt zelf een afspraak kan maken. Na aanmelding ontvangt de aanvrager een persoonlijk prikformulier. De uitslag wordt naar de cliënt en de zorgverlener gecommuniceerd, indien dit is aangegeven. Q-detect wordt uitgevoerd door Innatoss Laboratories te Oss, specialist op gebied van intracellulaire infectieziekten.

 

Waarom kan iedereen aanvragen?

We hebben bewust gekozen om onze test aan zowel individuen als medici aan te bieden. Self care wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze zorg. Het individu gaat zoeken, wordt mondiger en wil bijdragen aan het verbeteren van de eigen situatie. Op deze site stellen we zoveel mogelijk informatie beschikbaar om de goede afweging voorafgaand aan een test mogelijk te maken, alsmede om de resultaten goed te interpreteren na de test.

Meer informatie

Voor huisartsen, laboratoria en specialisten zijn onderstaande documenten beschikbaar gemaakt om informatieverstrekking eenduidig te maken en doorverwijzingen te vereenvoudigen.

Voorbeeld doorverwijsbrief
Flyer Q-detect op A4

Deel deze informatie via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email